Varivo s piletinom i bobom

Jednostavno fino varivo s piletinom i bobom u jednom tanjuru sadrži sve što je potrebno za hranjivi obrok na žlicu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Varivo s piletinom i bobom

Sastojci

  • 250 g piletine (file ili zabatak bez kosti)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 mrkva
  • 1 Fant za fina variva
  • 400 g boba (smrznuti ili mladi svježi)
  • 1 žlica ocijeđenog limunova soka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema

  1. Piletinu narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju do zlatne boje. Dodajte mrkvu narezanu na ploške i još zajedno kratko popecite.
  2. Krumpir ogulite i narežite na ploške debljine 0,5 cm. Posložite ga po dnu namašćene Zalijte s 800 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja i dodajte očišćeni bob.
  3. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta da povrće omekša. Zatim dodajte limunov sok i umiješajte vrhnje za kuhanje.

Posluživanje: Poslužite toplo, varivo s popečenim ploškama kruha.

Savjet: Umjesto piletine možete koristit upotrijebiti kuhanu šunku ili narezane hrenovke.

Gulaš

Inspirirani tradicijom