Pileće mesne okruglice u tortilji

Za dane kada vam nedostaje inspiracija za ručak ili pak planirate kviz večer s prijateljima, predlažemo recept za pileće mesne okruglice u tortilji. U izboru salate pazite da bude što raznovrsnija i nikako nemojte izostaviti BBQ umak - najzaslužnijeg faktora za okus roštilja na nepcima. A dodatnu inspiraciju za još recepata s piletinom potražite na linku Piletina na sto načina.

  • 45 min
  • Jednostavno
Pileće mesne okruglice u tortilji

Sastojci

Za mesne okruglice:

  • 1 i ½ žličica soli
  • 800 g mljevene piletine (ili puretine)
  • 1 Podravka BBQ Umak jalapeno
  • 80 g feta sira
  • nekoliko cherry rajčica
  • 1 salatni krastavac
  • 1 ljubičasti luk
  • mlada rikula
  • 4 manje tortilje (ili tanke lepinje)
  • ½ žličice Vegeta Maestro Crnog papra mljevenog
  • ¼ žličice Vegeta Maestro Ružmarina
  • ½ žličice svježe naribane limunove korice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 20 g krušnih mrvica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1-2 žlice maslinovo ulje za pečenje

Priprema

  1. U posudu stavite piletinu, dodajte sol, sitno nasjeckani češnjak, krušne mrvice, peršin, limunovu koricu, ružmarin i crni papar. Smjesu dobro promiješajte a zatim oblikujte male mesne okruglice.
  2. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte maslinovo ulje.
  3. Mesne okruglice stavite u jednom sloju i pecite uz okretanje dok ne posmeđe sa svih strana i dobiju lijepu smeđu boju.
  4. U tortilju stavite malo rikule, narezani luk, na ploške narezani krastavac, prerezane rajčice i nekoliko mesnih okruglica.
  5. Dodajte nekoliko kockica sira i sve obilno prelijte BBQ Umakom. Količinu umaka prilagodite vlastitom afinitetu.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Ukoliko koristite puretinu, u meso sa začinima dodajte 2 žlice maslinova ulja. 

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka