Brze pizzete s kobasicom i tvrdim sirom

Pizzete su brzi praktični zalogaji, jer dolaze u fingr food formi, a sadrže sve što i pizze u uobičajenom izdanju, npr. umak od rajčice, kobasicu i tvrdi sir.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Brze pizzete s kobasicom i tvrdim sirom

Sastojci

Za tijesto:

Za umak:

Za nadjev:

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, ulje, jogurt i mineralnu vodu, pa umijesite glatko, mekano tijesto.
  2. Tijesto oblikujte uz dodatak malo brašna kako se ne bi lijepilo na radnu plohu. Podijelite ga na šest dijelova i svaki razvaljajte pomoću valjka ili rukama u oblik kruga debljine oko 7-8 mm.
  3. Tijesto stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Za umak, sjeckanoj rajčici dodajte origano, maslinovo ulje, sol i mljeveni papar, a zatim tim umakom premažite tijesto. Po njemu rasporedite narezanu kobasicu, masline i naribani sir .
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj  na 220°C 15-18 minuta.

Posluživanje: Po želji nakapajte s malo maslinova ulja, pospite s narezanim svježim bosiljkom i poslužite.

Savjet: Ukoliko želite pikantnije pizzete, upotrijebite Podravka Kulen umjesto Zimske kobasice.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima