Veganski omlet
- Recept by coolinarika.com -Može li se omlet pripremiti od namirnica koje mogu i vegani konzumirati? Naravno, jer ovaj se omlet priprema bez jaja, a obogaćen je nadjevom od gljiva, blitve, sira i avokada.
Priprema
Sve sastojke za omlet stavite u blender i miksajte dok smjesa ne bude potpuno glatka. Za nadjev, u tavu na srednje jakoj vatri ulijte ulje. Dodajte gljive, blitvu i peršin te popecite 4-5 minuta. Po ukusu posolite i popaprite. Tavu s neprijanjajućim dnom zagrijte na srednje jaku temperaturu. Kad se zagrije, dodajte dovoljno tijesta za omlet da pokrije tavu u tankom, ravnomjernom sloju (od ove količine trebali bi dobiti 4 omleta). Pecite 4-5 minuta, dok gornja strana omleta ne izgleda suho, tj. pečeno. Po omletu rasporedite povrće, sir, avokado narezan na ploškice pa ga premjestite na tanjur. Dodajte malo mikro zelenja ili neke druge svježe salate i poslužite.
Posluživanje: Dodajte malo mikrozelenja ili neke druge svježe salate i poslužite.
Savjet: Omlet treba biti tanak jer će u suprotnom pucati kod preklapanja. Za nadjev koristite sve što volite, tu zapravo nema ograničenja.