Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Riža na mlijeku s malinama

Ljubitelji malina pozor jer ova je riža toliko malinasta da je to naprosto predivno. Svega nekoliko sastojaka, a toliko finog okusa i kremaste teksture.Zahvaljujemo blogeru Vedranu Boškoviću na ustupljenom receptu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Riža na mlijeku s malinama

Sastojci

Priprema

  1. Mlijeko ulijte u posudu/tavu s neprijanjajućim dnom kako bi umanjili mogućnost zagaranja, a zatim ga zagrijte.
  2. Dodajte rižu i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta, odnosno dok riža nije kuhana, a cijela smjesa postala kremasta. Povremeno promiješajte kako se riža ne bi zalijepila a mlijeko zagorjelo.
  3. Dodajte pola količine malina, lagano ih zgnječite i dobro promiješate kako bi riža poprimila ružičastu boju. Zatim dodajte med i cimet te promiješajte.
  4. Kuhanu rižu odmah izlijte u staklene zdjelice ili čaše, ukrasite s malo mente, još pokojom malinom te čipsom od kokosa.

Posluživanje: Poslužite odmah ili kada se ohladi, to je stvar osobnog ukusa.

Savjet: Voće i začine prilagodite sebi i onom što imate pri ruci i što volite.

Začini inspiracije

Monozačini