Slovenska pileća obara

Pileća obara priprema se od pilećeg mesa i povrća uz dodatak začina, što sve zajedno čini krepko jušno jelo tradicionalne slovenske kuhinje.

  • 60 min
  • Jednostavno
Slovenska pileća obara

Sastojci

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, promiješajte i dodajte piletinu. Popecite da piletina dobije lijepu zlatnu boju.
  3. Mesu dodajte mrkvu, celer i peršin narezan na kockice i popecite još nekoliko minuta.
  4. Dodajte lovor, mažuran, majčinu dušicu, crni papar i Vegetu pa ulijte 1,5 litara vode. Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i kuhajte oko 45 minuta.
  5. Na kraju dodajte limunov sok te posolite po potrebi.

Posluživanje: Poslužite toplo, po želji posuto peršinom.

Savjet: Ulijte 250 ml vode i miješajući pustite da se zgusne. Na kraju dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak. Zapršku potkraj kuhanja umiješajte u jelo. 

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma