Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Ukusni rižoto s povrćem

Kako bi dan bio uspješniji ili večer još ugodnija, rižoto s povrćem izvrstan je način da utažite glad, ali i popravite raspoloženje kombinacijom kremastih Arborio zrna riže i povrća bogatog vlaknima i vitaminima.************************************************Zahvaljujemo Mili Butorcu s bloga Hungry Mile na ustupljenom receptu

  • 40 min
  • Jednostavno
Ukusni rižoto s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte 1l vode i dodajte temeljce da se otope. Temeljcem ćete kasnije podlijevati rižoto.
  2. Pripremite povrće: poriluk uzdužno prerežite, listove između dobro operite i sitno nasjeckajte, isto napravite s tikvicama i narežite ih na ploške. Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće, a češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Pripremite grašak i rajčice.
  3. Na zagrijanu dublju i veću tavu dodajte mast (ili neku drugu masnoću) te na nju stavite izrezanu pancetu i pržite dok se masnoća s nje ne otopi.
  4. Dodajte poriluk i popecite da postane staklast. Dodajte mrkvu i kratko popecite, zatim dodajte grašak pa nakon minutu i tikvice. Začinite solju i paprom i zagrijavajte uz povremeno miješanje. Nakon 2 minute dodajte sitno sjeckani češnjak, pustite da zamiriše pa dodajte opranu rižu.
  5. Rižu kratko popecite, često miješajući pazeći da ne zagori. Dodajte cherry rajčice narezane na četvrtine, dobro promiješajte i pustite da se raspadnu.
  6. Podlijte pripremljenim temeljcem i pirjajte uz miješanje.
  7. Nakon 15 minuta ugasite vatru i dodajte sjeckanog peršina i žlicu maslaca, dobro promiješajte, poklopite i maknite s vatre.

Posluživanje: Poslužite uz dodatak ribanog sira i sezonsku salatu. 

Savjet: Riža ne smije ostati suha, čim upije tekućinu dodajte još i dalje miješajte, tako će otpustiti sav škrob i rižoto napraviti izrazito kremastim. Pirjajte tako uz stalno miješanje i dodavanje tekućine dok riža ne omekša.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus