Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Pastirska pita

Pastirska pita, klasik britanske kuhinje, dobro je izbalansiran obrok od mesa i povrća. Priprema se na način da se pire od krumpira rasporedi i zapeče na piti, ali jednako ukusna može biti tako spremljena i s palentom.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Pastirska pita

Sastojci

Za pire krumpir:

  • 340 g krumpira
  • 70 ml mlijeka
  • 10 g maslaca
  • 4 jaja
  • 1 žličica Vegete

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite meso i popecite uz miješanje. Dodate sitno narezani luk i pirjajte uz miješanje 5 minuta.
  2. Mesu dodajte mješavinu mrkva i grašak, promiješajte i ostaviti sa strane.
  3. Za umak u 120 ml vode otopite Vegetu pa dodajte Gussnel prethodno razmućen u malo vode (20 ml). Dodajte majčinu dušicu i crni papar. Umak umiješajte u meso.
  4. Meso s umakom preliti u vatrostalnu posudu za pečenje.
  5. Narezan krumpir skuhajte i ocijedite. Dodajte mlijeko, maslac i usitnite u pire. Zatim postepeno umiješajte razmućena jaja i Vegetu.
  6. Pripremljeni pire od krumpira rasporedite po mesu.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 – 200 °C oko 30 minuta.
  8. Nutri kutak: Ovo je jelo odličan izvor proteina i vitamina B kompleksa, selena i cinka. Vitamin B12 jedan je od članova skupine B vitamina važan za stvaranje crvenih krvnih stanica i za sprečavanje anemije. Taj se vitamin nalazi u mesu, ribi i morskim plodovima, mlijeku i mliječnim proizvodima te jajima i siru.1 SERVIRANJE = 250 g

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Pire na mesu može se zamijeniti palentom začinjenom mediteranskim začinima, odlična kombinacija začina i teksture. Da biste od ovog jela načinili cjelovit obrok, servirajte ga s kriškom crnog ili polubijelog kruha, uz zdjelicu zelene salata s malo kukuruza šećerca i jednim komadom sezonskog voća.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina