Princeza s jagodama
- Recept by coolinarika.com -Upotrijebite maštu i pripremite uštipke formirane u vijenac, princes tortu ili male princeze s jagodama.

Priprema
Maslac zagrijte da se rastopi i dodajte 170 ml tople vode. Mješavini za tijesto dodajte toplu smjesu i izmiješajte električnom miješalicom da dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite da se ohladi, a zatim postepeno umiješajte jaja koja ste prethodno lagano razmutili. Preko lima za pečenje (okrenuta strana) stavite papir za pečenje i nacrtajte kuglice Ø 8 cm (11 komada). Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu (širi otvor) i nanesite u obliku prstenova (unutar nacrtanih krugova). Tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 minuta i pri tome ne otvarajte pećnicu. Pečene uštipke pustite da se ohlade, a zatim prerežite. Za kremu u hladno mlijeko dodajte prašak za kremu i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk. Kremu nanesite na prerezane uštipke i preko njih rasporedite narezane jagode te preklopite s drugim dijelom. Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokoladu natrganu na kockice. Miješajte da se čokolada otopi, a zatim njome išarajte površinu uštipaka i pospite listićima badema.
Posluživanje: Princes uštipke držite u hladnjaku prije posluživanja.
Savjet: Uštipke možete formirati u vijenac ili princes tortu.