Japanske palačinke s umakom od višanja i kremom od vanilije

Za razliku od klasičkih, japanske su palačinki nešto deblje i mekše i odlikuje ih pjenasta tekstura. Obično se poslužuju uz slatke preljeve, a mi predlažemo umak od višanja i kremu od vanilije. Zahvaljujemo blogerici Mateji Krvarić na ustupljenom receptu.

  • 35 min
  • Jednostavno
Japanske palačinke s umakom od višanja i kremom od vanilije

Sastojci

Za bazu:

Za bjelanjke:

  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 4 žlice šećera
  • 1 žličica limunovog soka
  • ulje za pečenje

Za kremu od vanilije:

Za umak od višanja:

Priprema

  1. Žumanjcima dodajte šećer, vanilin šećer pa miješajte dok ne postanu blijedi i pjenasti. Zatim dodajte mlijeko, promiješajte i umiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo.
  2. Bjelanjcima dodajte sol, šećer i sok limuna. Miksajte dok ne dobijete sjajan i čvrst snijeg. Pomoću lopatice umiješajte bjelanjke u baznu smjesu.
  3. Tavu zagrijte na laganoj vatri, premažite uljem i stavite dvoje žlice smjese za svaku palačinku. Poklopite i pecite 4-5 minuta, dodajte još žlicu smjese na svaku pa pecite 2 minuta.Preokrenite, poklopite i pecite 5 minuta.
  4. Za kremu od vanilije u hladno mlijeko dodajte Dolcela kremu i miksajte 2 minute da dobijete kremu.
  5. Za umak od višanja u manju posudu stavite višnje, 50 ml soka iz kompota i zagrijte.Škrobno brašno pomiješajte s 20 ml soka od kompota i dodajte višnjama. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.

Posluživanje: Tople palačinke s kremom od vanilije prelijte umakom od višanja i poslužite.

Savjet: Važno je da palačinke pečete na laganoj vatri da ne dobiju tamnu površinu.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom