Brancin na umaku od rajčice
- Recept by coolinarika.com -Obilje povrća, maslinovo ulje i svježe začinsko bilje, učinit će filete brancina na umaku od rajčice ljetnim zalogajem za sjećanje.
![Brancin na umaku od rajčice](https://piovariations.cdn.podravka.net/07cbf672-63b4-11eb-8040-0242ac120049/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte naribanu mrkvu i sve kratko popecite. Dodajte kapare, sjeckanu rajčicu, narezanu suhu rajčicu, zelene masline i Vegetu Natur za talijanska jela. Pirjajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta da se umak zgusne. Filete ribe lagano posolite, popaprite i nakapajte maslinovim uljem, pa pustite da kratko odstoje. Filete stavite na zagrijano ulje stranom na kojoj je kožica. Pecite da kožica porumeni, a zatim smanjite vatru i kratko ih popecite s druge strane. Na ravni tanjur za posluživanje stavite umak i preko njega filete s kožicom prema gore.
Posluživanje: Pospite svježim biljem i poslužite s kuhanim krumpirima.
Savjet: Filete ribe pecite kratko na visokoj temperaturi jer ćete tako sačuvati sočnost ribe.