Junetina stroganoff na pireu od batata
- Recept by coolinarika.com -Junetina stroganoff izvorni je ruski specijalitet s francuskim štihom. Poznat je još od osamdesetih godina 19. stoljeća, a njegova popularnost odavno je nadišla državne granice.
Priprema
Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice. U tavi zagrijte maslac i dodajte narezano meso. Kratko popecite uz miješanje i dodajte sitno narezani luk. Zajedno popecite da luk postane staklast. Ulijte desertno vino i uz podlijevanje vodom pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte na listiće narezane šampinjone i kratko pirjajte. Ulijte malo mlake vode, dodajte Vegetu, crni papar, muškatni oraščić i pirjajte nekoliko minuta. posolite po potrebi. Zatim dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje u koje ste umiješali brašno. Kratko pirjajte da dobijete umak željene gustoće i Kuhani batat usitnite u pire i začinite.
Posluživanje: Meso popecite na jačoj vatri da se zatvori i ne pusti tekućinu.
Savjet: Poslužite s pireom od narančastog batata.