Zelene masline

Zelene masline

Užitak bez gorčine!

Ove aromatične masline punog, mesnatog ploda kriju pravo bogatstvo okusa u samo jednom zalogaju.

Obiluju mononezasićenim masnim kiselinama, vašim najboljim saveznikom u regulaciji povišenog kolesterola.

Sjajne su u brojnim kombinacijama: kao samostalan mali snack, uz većinu sireva i suhomesnatih proizvoda, ali i u složenijim jelima, umacima ili varijacijama omiljene pizze!

Masline su vrlo dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina i dobar izvor vitamina E. Čak 75% masti čini oleinska kiselina, koja smanjuje razinu kolesterola.

Značajke proizvoda

masline se u kulinarstvu koriste za pripremu različitih namaza za predjela, ali i za umake za ribu i perad. Može ih se dodati u gotovo sve salate, a sve se češće dodaju i u umake za tjesteninu.

masline, voda, kuhinjska sol, regulator kiselosti: limunska kiselina, antioksidans: askorbinska kiselina.

  • Čuvati: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 10 dana.
  • Trajanje: 36 mjeseci.
  • Pakiranje: staklenka 350 g; 650g; 680g; 700 g; 2500 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 145 kcal / 609 kJ
Masti = 6.8 g
- zasićene masne kiseline = 1.1 g
Ugljikohidrati = 0 g
- šećeri = 0 g
Vlakna = 3.3 g
Bjelančevine = 0.9 g
Sol = 4.3 g
Vitamin E = 3.81 mg
Vitamin K = 1.4 μg
Vitamin B6 = 0.031 mg
Pantotenska kiselina = 0.023 mg
Kalij = 42 mg
Kalcij = 52 mg
Fosfor = 4 mg
Magnezij = 11 mg
Željezo = 0.5 mg
Cink = 0.04 mg
Bakar = 0.12 mg
Mangan = 0.15 mg
Selen = 0.1 μg
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!