Jedan od onih proizvoda koji se mogu naći u svakom kućanstvu. Soda ima širok spektar primjene, od malog pomagača u pečenju kolača te prhkog tijesta i kruha, do jednog od glavnih sastojaka domaćih recepata za čišćenje.
Može koristiti i kod izrade pjenušavih pića, u kozmetici, za otklanjanje neugodnih mirisa, itd.
Nezaobilazna je u raznim pripravcima koji pogoduju našem zdravlju jer neutralizira kiselinu.
Ukratko...
Neutralizira kiselinu • Za uklanjanje neugodnih mirisa • Za čišćenje kao fino abrazivno sredstvo • Zamjena za prašak za pecivo
Priprema
soda bikarbona može se koristiti umjesto praška za pecivo u receptima s kiselim mlijekom, medom, jogurtom i čokoladom: za svaku šalicu navedenih sastojaka dodaje se pola čajne žličice sode bikarbone. Dodatkom prstohvata sode bikarbone u glazuru ona će ostati vlažna... prikaži još soda bikarbona može se koristiti umjesto praška za pecivo u receptima s kiselim mlijekom, medom, jogurtom i čokoladom: za svaku šalicu navedenih sastojaka dodaje se pola čajne žličice sode bikarbone. Dodatkom prstohvata sode bikarbone u glazuru ona će ostati vlažna i spriječit će se njezino pucanje. Dodatkom prstohvata sode bikarbone tijekom pripreme čokoladna torta postat će tamnija.
- Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
- Trajanje: 24 mjeseca (vrećice 200 g i 500 g) 15 mjeseci plastična posudica.
- Pakiranje: vrećica 200 g, 500 g i posudica 40 g.
Sastojci
natrijev hidrogen karbonat (E 500(ii)).
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Dolcela
- Dolcela dodaci za kolače
- TIP PROIZVODA
- Pripomoć za pripremu slastica
- OBROK
- Međuobrok
- Večera
- Ručak
- STUPANJ PRIPREME
- Gotovo
- OKUS
- Neutralno
- GLAVNI SASTOJAK
- Ostalo
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Halal
- Prikladno za vegetarijance