Riža je u svom integralnom obliku jedan od izvrsnih izvora hranjivih tvari jer sadrži obilje vitamina (vitamini B skupine, npr. B1 i B3), minerala (npr. magnezij) i vlakana. Postupkom parboiliranja (tehnika obrade parom i vrućom vodom) njena zrna su postala još ukusnija, a uobičajeno vrijeme kuhanja smeđe riže skraćeno je na pola. Štedite svoje vrijeme, obogatite svoj jelovnik!
Ukratko...
Talijanska riža • Više prehrambenih vlakana • Visokovrijedan obrok
Značajke proizvoda
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 349 kcal / 1480 kJ |
---|---|
Masti | = 2 g |
- zasićene masne kiseline | = 0.4 g |
Ugljikohidrati | = 74.1 g |
- šećeri | = 1.1 g |
Vlakna | = 3.2 g |
Bjelančevine | = 7.1 g |
Sol | = 0 g |
Tiamin | = 0.22 mg |
Niacin | = 9.8 mg |
Pantotenska kiselina | = 1.9 mg |
Fosfor | = 303 mg |
Magnezij | = 107 mg |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Zlato polje
- Riža
- TIP PROIZVODA
- Riža
- OBROK
- Večera
- Međuobrok
- Ručak
- Doručak
- STUPANJ PRIPREME
- Polugotovo
- OKUS
- Neutralno
- GLAVNI SASTOJAK
- Žitarice
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Prikladno za vegetarijance