Prednosti heljde teško je nabrojati na prste i svaka osoba koja je imalo razmišljala i istraživala o kvalitetnoj prehrani znati će da se radi o namirnici koja će obogatiti baš svaki vaš obrok. Ovi rezanci blagog, orašastog okusa odlično će se slagati s velikim brojem raznih jela, slatkastih ili slanih, s umakom ili kao samostalni prilog. Vi birate jelo, a heljdini rezanci upotpunjuju okus!
Ukratko...
Brza priprema visokovrijednog obroka • Veći sadržaj bjelančevina • Heljdino brašno i durum pšenični griz
Značajke proizvoda
![](https://podravkaiovariations.azureedge.net/dc454c48-d815-11eb-a6dd-668066e4375a/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
u vrelu osoljenu vodu (na svakih 100 g tjestenine približno 1 L vode i 1 čajna žličica soli) istresite tjesteninu i nekoliko puta promiješajte. Kad voda ponovno proključa kuhajte toliko minuta koliko je označeno na ambalaži. Savjetujemo da nakon označenog vremena kušate... prikaži još u vrelu osoljenu vodu (na svakih 100 g tjestenine približno 1 L vode i 1 čajna žličica soli) istresite tjesteninu i nekoliko puta promiješajte. Kad voda ponovno proključa kuhajte toliko minuta koliko je označeno na ambalaži. Savjetujemo da nakon označenog vremena kušate tjesteninu i prema vlastitu ukusu kuhate nekoliko minuta više. Kod većih količina kuhajte nekoliko minuta manje. Nakon kuhanja tjesteninu procijedite, kratko prelijte hladnom vodom i odmah poslužite.
heljdino brašno 50 %, krupica iz durum pšenice, pšenični gluten. Može sadržavati tragove jaja, soje i gorušice.
- Čuvati: na suhom mjestu.
- Trajanje: 6 mjeseci.
- Pakiranje: vrećica 400 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 359 kcal / 1520 kJ |
---|---|
Masti | = 1.7 g |
- zasićene masne kiseline | = 0.3 g |
Ugljikohidrati | = 67 g |
- šećeri | = 3 g |
Vlakna | = 3.6 g |
Bjelančevine | = 17 g |
Sol | = 0.01 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Zlato polje
- Tjestenina
- TIP PROIZVODA
- Prilozi jelima
- Tjestenina
- OBROK
- Večera
- Međuobrok
- Ručak
- STUPANJ PRIPREME
- Polugotovo
- OKUS
- Neutralno
- GLAVNI SASTOJAK
- Žitarice
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Prikladno za vegetarijance