Iznimno visoka prehrambena vrijednost raženog brašna ogleda se u bogatstvu kalcija i željeza koje sadrži i obilju prehrambenih vlakana.
Osim specifične tamne boje i snažnog okusa, posebnost kruha i peciva od raženog brašna je svježina koju dugo zadržavaju. Za tijesta kod kojih trebate ekstra mekoću, pomiješajte raženo i pšenično brašno za još rahliji rezultat. Mnogo dobrog stiže iz raži - to se traži!
Ukratko...
Brašno bogato vlaknima • Sa visokim sadržajem Ca i Fe • Proteini raži su veće prehrambene vrijednosti od pšeničnih proteina • Kruhu daje puniji okus i produženu svježinu
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 352 kcal / 1478 kJ |
---|---|
Masti | = 0.74 g |
- zasićene masne kiseline | = 0.11 g |
Ugljikohidrati | = 77 g |
- šećeri | = 2.9 g |
Vlakna | = 11 g |
Bjelančevine | = 9 g |
Sol | = 0.09 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Podravka
- Podravka brašno
- TIP PROIZVODA
- Brašna i mješavine
- OBROK
- Međuobrok
- Večera
- Ručak
- STUPANJ PRIPREME
- Polugotovo
- OKUS
- Neutralno
- GLAVNI SASTOJAK
- Žitarice
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Prikladno za vegetarijance