Leća zelena

Leća zelena

Malo zrno - puno bjelančevina

Iznimno bogatstvo biljnih proteina i vlakana čini je idealnim izborom vegetarijanaca, a sve češće pronalazi svoje mjesto i u tradicionalnijim kombinacijama poput raznih variva i juha.

Može se kombinirati kao prilog s tjesteninom, rižom, palentom, pripremiti na salatu ili kao ukusan namaz, a zbog neutralnog okusa poslužit će i za zgušnjavanje jela. Budući da je unaprijed probrana i pročišćena, pripremit ćete je u tren oka! Dolazi u praktičnom pakiranju koje je nakon upotrebe moguće ponovno zatvoriti.

Ukratko...

Odličan je izvor biljnih proteina i vlakana • Može se poslužiti kao glavno jelo u obliku variva ili juha, kuhana ili pirjana kao prilog mesu, može se kombinirati s tjesteninom, palentom, pripremiti na salatu, a isto tako i kao ukusan namaz • Može se dodati u bilo koje kuhano jelo jer je neutralnog okusa, a poslužit će i za ugušćivanje jela

Značajke proizvoda

1. Namakati očišćenu i opranu leću 2 sata u hladnoj vodi, a zatim kuhati u istoj vodi dok ne omekša. 2. Solite po potrebi.

leća zelena

  • Čuvati: u originalnoj ambalaži na suhom mjestu na temperaturi do 25°C.
  • Trajanje: 18 mjeseci
  • Pakiranje: vrećica 500 g, 1 kg

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 54 kcal / 227 kJ
Masti = 0.3 g
- zasićene masne kiseline = 0 g
Ugljikohidrati = 6.8 g
- šećeri = 2.8 g
Bjelančevine = 4 g
Sol = 0.55 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!