Kopar prvenstveno pojačava aromu hrane, potiče metabolizam na bolju probavu, a k tome i poboljšava apetit.
Ima pomalo gorak, no svjež i slatkasto aromatičan okus. Kod začinjavanja hladnih jela čest je sastojak bilo u octenim umacima, umacima na bazi majoneze ili jogurt dresinzima. Neizostavan je dodatak kod kiseljenja povrća, osobito krastavaca. Osim dekorativnog efekta kopar u listu jelima daje svježinu kao u domaćem kruhu, koji se poslužuje s povrćem, juhama kao što su juha od mrkve i juha od rajčice ili pak domaćom povrtnom maneštrom.
Ukratko...
100% prirodno
Priprema
kopar koristite uz svježi sir i vrhnje, skutu, omlet, plodove mora, losos, hladne juhe te krumpir salatu i krastavce.
- Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 24 mjeseca.
- Pakiranje: vrećica 10 g.
Sastojci
kopar sušeni.
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Vegeta
- Maestro
- TIP PROIZVODA
- Dodaci jelima
- OBROK
- Večera
- Ručak
- STUPANJ PRIPREME
- Gotovo
- OKUS
- Slano
- GLAVNI SASTOJAK
- Začini
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Prikladno za vegetarijance