Ime mu dolazi od latinske riječi „clavus“ što znači čavao, a dobio ga je zbog svog specifičnog oblika. Klinčić su zapravo osušeni cvjetni pupovi drveta karanfilovca. Klinčić se koristi za postizanje ravnoteže okusa marinada i temeljaca za pripremu riba, peradi, divljači i ostalih mesa.
Svoje mjesto je našao u klasičnim i svečanim jelima pa i kod ukrašavanja i pripreme pečene šunke.
Dalmatinska pašticada je jelo u koje se od davnina stavlja klinčić, koji su pomorci kao začin donosili iz daleka svijeta.
Ukratko...
100% prirodno
Značajke proizvoda
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/da3c74e4-d815-11eb-a9ea-d60ebcefd092/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/dc454c48-d815-11eb-a6dd-668066e4375a/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/e42213b0-d815-11eb-ba61-02b44dbbb3e5/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
Priprema
obično se koristi u juhama, umacima, temeljcu za kuhanu ribu, mesnim i slatkim jelima.
- Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 24 mjeseca.
- Pakiranje: vrećica 18 g.
Sastojci
cijeli klinčić.