Kiflice

Kiflice

Gotove i prije nego što zasučete rukave

Pretraživanju pojmova “jednostavan recept za kiflice” ili pak “tijesto za kiflice koje uvijek uspije” je odzvonilo. Kad su ovi mekani, sočni i mirisni zalogaji u pitanju, Dolcela ima asa u rukavu! Riječ je mješavini zbog koje priprema dizanog tijesta više nije rezervirana samo za najhrabrije. Pazite dalje… sadržaju iz vrećice potrebno je dodati ulje i toplu vodu i u manje od pola sata imat ćete 24 preukusne krušne kiflice. Poslužite ih prazne ili punjene, sa slanim ili slatkim nadjevom i oduševite svoje gladno društvo. P.S. pogodne su i za vegetarijance!

Ukratko...

Za 24 kiflice • Gotovo u 25 minuta • Dolcela instant kvasac u pakiranju • Jednostavna i brza priprema • Dodaje se samo ulje i voda • Savršene u slanoj i slatkoj varijanti

1. Pećnicu zagrijte na 180°C (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Na lim stavite papir za pečenje. 2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte instant kvasac, 50 ml ulja i 175 ml tople vode. Sve zajedno miješajte miješalicom (spiralnim nastavcima)... prikaži još 1. Pećnicu zagrijte na 180°C (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Na lim stavite papir za pečenje. 2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte instant kvasac, 50 ml ulja i 175 ml tople vode. Sve zajedno miješajte miješalicom (spiralnim nastavcima) 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto koje se počinje oblikovati u kuglu. 3. Tijesto razdijelite na dva dijela, stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ih u krugove debljine 3-5 mm. Svaki dio narežite na 12 trokuta. Zarolajte trokute sa šireg kraja prema užem. 4. Posložite kiflice na lim i premažite razmućenim žumanjkom. Po želji pospite sjemenkama. 5. Pecite u pećnici 13-15 minuta. Savjet: Kiflice možete puniti različitim slanim I slatkim nadjevima poput sira, šunke, maslina, ketchupa ili pak Lino Lade i marmelade.

Sastojci mješavine za tijesto: pšenično brašno, vrhnje u prahu, obrano mlijeko u prahu, šećer, jodirana sol, regulator kiselosti (monokalijev tartarat), tvar za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat). Sastojci instant suhog pekarskog kvasca: kvasac (Saccharomyces cerevisiae), emulgator (E 491). Može sadržavati jaja.

  • Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
  • Trajanje: 12 mjeseci.
  • Pakiranje: kutija 367 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 395 kcal / 1666 kJ
Masti = 9.2 g
- zasićene masne kiseline = 5.4 g
Ugljikohidrati = 67 g
- šećeri = 6.3 g
Bjelančevine = 11 g
Sol = 1.97 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...