Grah možete pripremiti na sto načina, a prava poslastica za sve ljubitelje ove namirnice zasigurno je onaj zapečeni. Osim odabira pravog graha, jednako je važno odabrati i prave začine.
Pažljivo složena kombinacija Fant začina sadrži i sušenu rajčicu i mrkvu. Bilo da ga poslužite kao samostalan obrok ili prilog nekom drugom jelu, svakako očekujte prazne tanjure.
Ukratko...
Brza i jednostavna priprema • Priprema u pećnici • Još jedna ideja za novo jelo
za pripremu 4 obroka potrebno je 600 g kuhanoga graha, 100 g mrkve, 100 g svježe crvene paprike, 60 g pancete ili suhog mesa, 4 žlice ulja. 1. Pancetu narežite na kockice i lagano pržite na ulju. Dodajte crvenu papriku i mrkvu narezanu na kockice te pirjajte oko tri... prikaži još za pripremu 4 obroka potrebno je 600 g kuhanoga graha, 100 g mrkve, 100 g svježe crvene paprike, 60 g pancete ili suhog mesa, 4 žlice ulja. 1. Pancetu narežite na kockice i lagano pržite na ulju. Dodajte crvenu papriku i mrkvu narezanu na kockice te pirjajte oko tri minute. 2.Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 mL mlake vode, zalite povrće i pancetu i dodajte kuhani grah. Kad zavri presipajte u namašćenu posudu za pečenje. 3.Pecite 20-ak minuta na temperaturi 200 oC .
sušeni luk 42%, pšenično brašno, jodirana sol (sol, kalijev jodat), šećer, pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, sušena mrkva, slatka začinska paprika, sušeni češnjak 2,2%, ljuta začinska paprika, začini, bojilo (obični karamel), aroma, palmino ulje, mažuran 0,1%. Može sadržati jaja, mlijeko i celer u tragovima.
- Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 15 mjeseci.
- Pakiranje: vrećica 60 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 293 kcal / 1240 kJ |
---|---|
Masti | = 1.3 g |
- zasićene masne kiseline | = 0.4 g |
Ugljikohidrati | = 56 g |
- šećeri | = 45 g |
Vlakna | = 10 g |
Bjelančevine | = 9.9 g |
Sol | = 14.6 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Fant
- Mješavine za pripremu jela
- TIP PROIZVODA
- Dodaci jelima
- OBROK
- Ručak
- Večera
- STUPANJ PRIPREME
- Polugotovo
- OKUS
- Slano
- GLAVNI SASTOJAK
- Povrće
- Mahunarke
- Začini