Fant mješavina za slavonski čobanac

Fant mješavina za slavonski čobanac

Tradicija u jednoj vrećici

Čobanac je jelo koje se tradicionalno priprema u Hrvatskoj u Slavoniji, a po svom punom okusu i bogatstvu mirisa, poznat je i izvan njenih granica.

Za savršen slavonski čobanac potreban je i savršen omjer najboljih začina i sušenog povrća. Uz malu količinu masnoća koju ova mješavina sadrži, na vama je samo da odaberete najfinije komade mesa (svinjetine, junetine, srnetine, veprovine) i tradicija se nastavlja.

Ukratko...

Brza i jednostavna priprema • Za pripremu tradicionalnog poznatog regionalnog jela - čobanca

za pripremu 4-6 obroka potrebno je 800 g mesa. Sadržaj vrećice prelijte sa 2 litre hladne vode, dobro promiješajte i prokuhajte. Dodajte 800 g na kockice narezanog junećeg, svinjskog, ovčjeg ili janjećeg mesa. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.

sušeni luk, slatka začinska paprika, kuhinjska sol, ljuta začinska paprika, pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, začini Može sadržati pšenično brašno, mlijeko, jaja i celer u tragovima

  • Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
  • Trajanje: 15 mjeseci.
  • Pakiranje: vrećica 90 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 306 kcal / 1294 kJ
Masti = 4.2 g
- zasićene masne kiseline = 0.7 g
Ugljikohidrati = 56 g
- šećeri = 41 g
Bjelančevine = 11 g
Sol = 17.7 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Isprobajte ih u ovim receptima

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Mesoljupci

Nema tice do prasice!