Fant mješavina za slavonski čobanac

Fant mješavina za slavonski čobanac

Tradicija u jednoj vrećici

Čobanac je jelo koje se tradicionalno priprema u Hrvatskoj u Slavoniji, a po svom punom okusu i bogatstvu mirisa, poznat je i izvan njenih granica.

Za savršen slavonski čobanac potreban je i savršen omjer najboljih začina i sušenog povrća. Uz malu količinu masnoća koju ova mješavina sadrži, na vama je samo da odaberete najfinije komade mesa (svinjetine, junetine, srnetine, veprovine) i tradicija se nastavlja.

Ukratko...

Brza i jednostavna priprema • Za pripremu tradicionalnog poznatog regionalnog jela - čobanca

za pripremu 4-6 obroka potrebno je 800 g mesa. Sadržaj vrećice prelijte sa 2 litre hladne vode, dobro promiješajte i prokuhajte. Dodajte 800 g na kockice narezanog junećeg, svinjskog, ovčjeg ili janjećeg mesa. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.

sušeni luk 51%, slatka začinska paprika 19%, jodirana sol (sol, kalijev jodat), ljuta začinska paprika 5%, pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, začini. Može sadržavati pšenično brašno, mlijeko, jaja i celer u tragovima.

  • Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
  • Trajanje: 15 mjeseci.
  • Pakiranje: vrećica 90 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 273 kcal / 1147 kJ
Masti = 3.9 g
- zasićene masne kiseline = 0.6 g
Ugljikohidrati = 40 g
- šećeri = 40 g
Vlakna = 17 g
Bjelančevine = 11 g
Sol = 17.6 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Isprobajte ih u ovim receptima

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Martinje

Nazdravimo vinu i inu!