Možda ne postoji savršena mjera, ali originalni slavonski čobanac najukusniji je kad je ljut.
Upravo zbog toga omiljen je kod gurmana koji vole bogatu hranu punog okusa i čili papriku. I zato, umjesto da pogađate savršen omjer začina, jednostavno otvorite Fant mješavinu za slavonski čobanac-ljuti – sigurno se nitko neće ljutiti.
Ukratko...
Brza i jednostavna priprema • Za pripremu tradicionalnog poznatog regionalnog jela - čobanca
1. Sadržaj vrećice prelijte sa 2 L hladne vode, dobro promiješajte i prokuhajte. 2. Dodajte 800 g na kockice narezanog junećeg, svinjskog, ovčjeg ili janjećeg mesa. 3. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.
sušeni luk 30%, slatka začinska paprika 23%, jodirana sol (sol, kalijev jodat), pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), kukuruzni škrob, ljuta začinska paprika 4%, čili paprika 3%, kvaščev ekstrakt. Može sadržavati pšenično brašno, mlijeko, jaja i celer u tragovima.
- Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 15 mjeseci.
- Pakiranje: vrećica 90 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 260 kcal / 1090 kJ |
---|---|
Masti | = 4.4 g |
- zasićene masne kiseline | = 0.7 g |
Ugljikohidrati | = 33 g |
- šećeri | = 24 g |
Vlakna | = 16 g |
Bjelančevine | = 14 g |
Sol | = 21.9 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Fant
- Mješavine za pripremu jela
- TIP PROIZVODA
- Dodaci jelima
- OBROK
- Ručak
- Večera
- STUPANJ PRIPREME
- Polugotovo
- OKUS
- Slano
- Ljuto
- GLAVNI SASTOJAK
- Začini
- Meso