Opojna aroma po dimu - to je ono po čemu se prepoznaje pravi, tradicionalni dalmatinski pršut. Svinjski but s kosti i morska sol jedina su dva sastojka, no za postizanje pravog okusa i mirisa potrebna su i stoljeća iskustva, tradicije i običaja. Pomoćnici su svjež zrak, bura i tvrdo drvo hrasta, graba i bukve. I naravno, minimalno 12 mjeseci zrenja. Podravka dalmatinski pršut nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.
Ukratko...
Dimljeno prirodnim dimom • S morskom soli • Bogato proteinima • Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
Značajke proizvoda
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 282 kcal / 1187 kJ |
---|---|
Masti | = 18.3 g |
- zasićene masne kiseline | = 7.2 g |
Ugljikohidrati | = 0 g |
- šećeri | = 0 g |
Bjelančevine | = 30 g |
Sol | = 5.8 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
učitavam još recepata