Niti jedan zalogaj nije isti, a pogotovo ne jednoličan uz samo prstohvat ovog rasprostranjenog začina.
Nekad vrlo skupocjen, koristio se i kao sredstvo plaćanja, a danas je, na sreću, dostupan svima. Idealno ga je dodati tek pred kraj kuhanja za najbolji okus, a paše uz sve: meso ili povrće, umaci ili namazi, kuhano ili pečeno, blago začinjeno ili vrlo pikantno - papar je sa svima uvijek dobar par!
Ukratko...
100% prirodno
Značajke proizvoda
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/da3c74e4-d815-11eb-a9ea-d60ebcefd092/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/dc454c48-d815-11eb-a6dd-668066e4375a/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/e42213b0-d815-11eb-ba61-02b44dbbb3e5/v/80b05330-a425-11e9-bd08-428d8064809a/300x300-80b05506-a425-11e9-8229-428d8064809a.png)
koristi kod pripreme juha, mesnih i ribljih jela, jela od jaja, jela s povrćem, tamnih umaka i salata. Za bolji okus jela crni papar dobro je dodati pred kraj kuhanja. Svojom intenzivnom aromom mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava okus, a morskim plodovima poboljšava... prikaži još koristi kod pripreme juha, mesnih i ribljih jela, jela od jaja, jela s povrćem, tamnih umaka i salata. Za bolji okus jela crni papar dobro je dodati pred kraj kuhanja. Svojom intenzivnom aromom mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava okus, a morskim plodovima poboljšava aromu.
crni papar prah.
- Čuvati: na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 24 mjeseca.
- Pakiranje: vrećica 20 g, 50 g, 100 g, posipač 45 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 255 kcal / 1050 kJ |
---|---|
Masti | = 3.3 g |
- zasićene masne kiseline | = 1.4 g |
Ugljikohidrati | = 64 g |
- šećeri | = 0.6 g |
Bjelančevine | = 11 g |
Sol | = 0.05 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Vegeta
- Maestro
- TIP PROIZVODA
- Dodaci jelima
- OBROK
- Večera
- Ručak
- Međuobrok
- STUPANJ PRIPREME
- Gotovo
- OKUS
- Ljuto
- GLAVNI SASTOJAK
- Začini
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Prikladno za vegetarijance