Niti jedan ljubitelj čokolade neće ostati ravnodušan prema punom okusu ovih čokoladnih delicija, a uz sve to gotovi su za manje od sat vremena. Prhki kolačići neodoljive, mekane i čokoladne sredine svakom blagdanskom stolu će donijeti veselje!
potrebno dodati: 2 jaja, 50 ml (4 žlice) ulja Uputa za pripremu: mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte 2 jaja i 50 ml ulja. Sve zajedno umijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela, omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku... prikaži još potrebno dodati: 2 jaja, 50 ml (4 žlice) ulja Uputa za pripremu: mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte 2 jaja i 50 ml ulja. Sve zajedno umijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela, omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku (minimalno 30 minuta). Kad se tijesto ohladi zagrijte pećnicu na 180°C bez ventilatora ili 160°C s ventilatorom (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Uzmite jednu polovicu tijesta iz hladnjaka i oblikujte kuglice veličine oraha. Kuglice uvaljajte u posip (šećer u prahu), te ih stavite na pleh za pečenje razmaknuto, da se dižući pri pečenju ne spoje. Ponovite postupak s drugom polovicom tijesta. Pecite u pećnici 10 minuta. Pečene raspucance ohladite prije serviranja.
sastojci mješavine za tijesto: pšenično brašno, šećer, kakaov prah (8,5 %), čokolada (prah) (4,5 %) [(šećer, kakaov prah, kakaov maslac, emulgator (sojin lecitin)); (Kakaovi dijelovi: 41 % min.)], tvar za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat), jodirana sol, aroma. Sastojci za posip: šećer, kukuruzni škrob (max. 3 %). Može sadržavati lješnjak, mlijeko i jaja.
- Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
- Trajanje: 12 mjeseci.
- Pakiranje: 420 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 386 kcal / 1636 kJ |
---|---|
Masti | = 2.9 g |
- zasićene masne kiseline | = 1.5 g |
Ugljikohidrati | = 83 g |
- šećeri | = 49 g |
Bjelančevine | = 5.9 g |
Sol | = 0.18 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |