Mediteranska prehrana nezamisliva je bez ovih dragocjenih gastronomskih minijatura. Odgorčene i otkoštičene, spremne su za jelo u tren oka!
Možete ih jesti samostalno, napuniti bademima ili komadićima raznih vrsta sira kao zdravi snack, iskoristiti za salate i umake ili razveseliti goste efektnim sendvičima. Masline su vrlo dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina i dobar izvor vitamina E. Čak 75% masti čini oleinska kiselina, koja smanjuje razinu kolesterola.
Značajke proizvoda
masline se u kulinarstvu koriste za pripremu različitih namaza za predjela, ali i za umake za ribu i perad. Može ih se dodati u gotovo sve salate, a sve se češće dodaju i u umake za tjesteninu.
masline, voda, kuhinjska sol, regulator kiselosti: limunska kiselina, antioksidans: askorbinska kiselina.
- Čuvati: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 10 dana.
- Trajanje: 36 mjeseci.
- Pakiranje: staklenka 330 g, 650 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 81 kcal / 334 kJ |
---|---|
Masti | = 8 g |
- zasićene masne kiseline | = 1.2 g |
Ugljikohidrati | = 0 g |
- šećeri | = 0 g |
Bjelančevine | = 0.6 g |
Sol | = 3.2 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Podravka
- Podravka povrće
- Podravka konzervirano povrće
- TIP PROIZVODA
- Salate
- Prilozi jelima
- OBROK
- Ručak
- Međuobrok
- Večera
- STUPANJ PRIPREME
- Gotovo
- OKUS
- Kiselo
- Slano
- GLAVNI SASTOJAK
- Povrće
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Halal
- Košer
- Bez glutena
- Prikladno za vegetarijance