Sustavi upravljanja
Prepoznajemo zahtjeve tržišta te kontinuirano radimo na unapređenju poslovnih procesa.
Uvodimo vas u sustav upravljanja Podravke kroz osnovna načela i politike standarda, poslovnih praksi i propisa RH, EU te ostalih zemalja u kojima poslujemo.
- kontinuirano prepoznajemo i implementiramo zahtjeve tržišta te održavamo i poboljšavamo uvedeni sustav
- sigurnost i visoku kvalitetu proizvoda osiguravamo kvalitetnim sirovinama, modernim tehnološkim procesima i znanjima te definiranim poslovnim procesima unutar kompanije
- učinkovitost sustava upravljanja leži na uzajamnoj suradnji i dobroj komunikaciji s dobavljačima, kupcima te svim sudionicima u lancu hrane i zainteresiranim stranama
- učinkovitost sustava upravljanja postižemo kontinuiranim usavršavanjem zaposlenika mentoriranih od strane stručnih zaposlenika koji posjeduju visoku razinu tehnoloških znanja i znanja korporativnog upravljanja
- učinkovitim upravljanjem poslovnim procesima stvaramo nove trendove te poštujemo tradiciju kompanije
- efikasnost sustava upravljanja poslovnim procesima ostvarujemo primjenom načela kontinuiranog poboljšavanja, razmišljanja temeljnog na upravljanju rizicima te uspostavljanjem kulture sigurnosti hrane i kvalitete
Vizija
Znanjem i srcem do ukusne hrane i dobrog zdravlja za naše potrošače
Misija
Stvaramo ukusniji svijet. Uvijek sa srcem.
Integrirani sustavi upravljanja Podravke obuhvaćaju sljedeće certificirane sustave:
- ISO 9001 Sustavi upravljanja kvalitetom - Zahtjevi
- IFS (International Featured Standards) - IFS Food - međunarodni standard za hranu
- BRCGS (British Retail Consortium Global Standard) - Food Safety - Globalni standard sigurnosti hrane
- AOECS (Association of European Coeliac Societies) - Europsko udruženje društava za celijakiju
- HALAL certifikat - certifikacija prema normi „HRN BAS 1049 Halal hrana
- KOSHER certifikat izdan od strane rabina dr. Kotel Da-Don, glavni rabin u židovskoj vjerskoj zajednici Bet Israel u Hrvatskoj
- BIO (EKO, BIO ili ORGANSKO) - certifikat za ekološke proizvode
- VEGAN (V-oznaka ili V-label) - europska vegetarijanska oznaka, oznaka Europske vegetarijanske unije (EVU) za proizvode proizvedene u skladu s vegetarijanskom i veganskom etikom u skladu sa zahtjevima EVU
- RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) - Okrugli stol za održivi razvoj industrije palminog ulja
- HACCP
- ISO/IEC 27001 Sustav upravljanja informacijskom sigurnošću
- ISO 45001 Sustavi upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti pri radu
Sustavi upravljanja podrazumijevaju:
- udovoljavanje zahtjeva zakonske regulative
- i ostalih sustava koji nisu certificirani, ali su implementirani u kompaniji, od društveno odgovornog poslovanja sve do sigurnosti opskrbnog lanca hrane prema CTPAT zahtjevima (U.S. Customs Trade Partnership Against Terrorism)
Sukladno Strategiji održivog poslovanja Grupe Podravka planiramo uvođenje sljedećih normi:
- ISO 50001 Sustavi upravljanja energijom
- ISO 14001 Sustavi upravljanja okolišem
- ISO 26000 Društvena odgovornost
Poslovnim procesima upravljamo prema načelima kontinuiranog poboljšavanja i razmišljanja temeljnog na upravljanju rizicima čijom se primjenom spremno prilagođavamo unutarnjim i vanjskim promjenama i prilikama te ostvarujemo poboljšanje rezultata.
Sustav sigurnosti hrane i kvalitete
Posvećeni smo osiguranju najviše razine sigurnosti i kvalitete hrane
- kontinuirano održavamo i poboljšavamo uvedeni sustav upravljanja temeljen na najstrožim standardima sigurnosti hrane i propisima Republike Hrvatske, Europske unije i svih zemalja u kojima poslujemo s fokusom na sustav sigurnosti hrane i kvalitete
- trajnom poboljšavanju sigurnosti i kvalitete Podravkinih proizvoda pridonosimo primjenom vodećih standarda sigurnosti hrane IFS Food (International Featured Standard-Food) i BRCGS Food Safety, koji svojim certifikatima potvrđuju sigurnost naših proizvoda
- naše temeljno usmjerenje je proizvodnja visokokvalitetnih i zdravstveno ispravnih proizvoda osnovanih na dobroj proizvođačkoj praksi i načelima upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane
- posjedujemo sustav kontrole kvalitete sa laboratorijima odgovornim za planiranje, kontrolu i verifikaciju kvalitete i zdravstvene ispravnosti, integriranim kroz informatički sustav SAP QM
- kontinuirano vodimo brigu o usavršavanju zaposlenika kako bi stekli i održali visoku razinu tehnoloških znanja i vještine korporativnog upravljanja, kao jedne od najvažnijih sastavnica za održavanje uspostavljenog sustava sigurnosti hrane i kvalitete
- provodimo principe kulture sigurnosti hrane i kvalitete šireći svijest o važnosti provedbe sustava sigurnosti hrane i kvalitete na svim razinama kompanije