Podravki dodijeljen još jedan certifikat ISO 9001:2000
Podravkina certifikacijska kuća Det Norske Veritas (DNV) obavila je 21., 22. i 23. listopada prema normi ISO 9001:2000 certifikacijski audit SPJ Voće i povrće, na svim lokacijama (Umag, Varaždin, Koprivnica). Certifikat se odnosi na proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju čajeva, proizvoda od voća i proizvoda od povrća.
Podravkina certifikacijska kuća Det Norske Veritas (DNV) obavila je 21., 22. i 23. listopada prema normi ISO 9001:2000 certifikacijski audit SPJ Voće i povrće, na svim lokacijama (Umag, Varaždin, Koprivnica). Certifikat se odnosi na proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju čajeva, proizvoda od voća i proizvoda od povrća. U godini kada Podravka slavi mnoge godišnjice, između ostalog i 55 godina proizvodnje proizvoda od voća, certifikat je samo još jedna potvrda visoke i konstantne kvalitete ne samo proizvoda, nego i svih poslovnih procesa tvrtke, te njihovog stalnog poboljšavanja.
Dokaz orijentacije Podravke prema tržištu i potrošačima, te praćenje njihovih potreba, a ujedno i nudeći im stalno nešto novo je i novi dizajn ambalaže Podravkinih čajeva i novi okus - Rooibos čaj. Promocija čajeva održana jučer u Zagrebu, koja okupila je Podravkine suradnike, poslovne partnere i druge goste. Tom prilikom g. Krešimir Paliska, Direktor certifikacija za jadranske zemlje, uručio je certifikat Predsjedniku Uprave Podravke g. Darku Marincu i izvršnom direktoru SPJ (strateška poslovna jedinica) g. Milivoju Šifkornu. Time je sustav upravljanja kvalitetom u Podravki proširen na još jednu stratešku poslovnu jedinicu (SPJ), a ciklus prvih certifikacija završit će iduće godine kada će cijeli prehrambeni dio Podravka Grupe biti certificiran.
U toku je izrada i implementacija HACCP-a (preventivnog sustava procesuiranja namirnica koji osigurava zdravstvenu ispravnost) za sve prehrambene proizvodnje Podravka Grupe. HACCP će iduće godine biti integriran u ISO 9001 koji čini okusnicu Podravkinog modela sustava.