Jedno od onih jela koje svi volimo i često pripremamo. Mesni ili vegetarijanski, morski ili kontinentalni, lagani ili zasitni - varijante su bezbrojne baš kao i savjeti kako ga idealno pripremiti: treba li ispirati i glazirati rižu, koliko je dugo kuhati, podlijevati vodom ili temeljcem, kad dodati maslac ili maslinovo ulje. No bez obzira na sve savjete, najvažnije da ga pripremamo s bar zrnom ljubavi.
Za rižoto je dobro pripremiti
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Vodič kroz (ne)pregledna polja riže
Riža je iznimno važna namirnica, jer osigurava čak 20 % dnevnih kalorija za svjetsku populaciju. Postoji mnogo vrsta, no...
-
8 sjajnih recepata s 4 vrste riže
Svatko od nas se barem jednom susreo s dilemom, ako ne i trilemom – koju rižu odabrati za koje jelo. U nastavku rješavamo...
-
7 stvari koje su baš #PoTvomUkusu
Najbolje je kad su stvari baš onakve kakvima ih priželjkuješ!
-
Rižoto za prste polizati – kako ga napraviti
Žudite za savršeno kremastim rižotom, onakvim kao iz restorana, u kojem je svako zrnce meko, a nimalo gnjecavo? Upravo takav...
-
7 najčešćih grešaka prilikom kuhanja rižota
Ne, ne, nipošto ne odustajte od rižota. Iako je vrlo mušičav i zahtjevan, uz malu pomoć Coolke doznajte u čemu griješite,...
-
Proljeće na vašem stolu
Podravka se pobrinula da uz svoj ubrzani životni tempo ne morate trošiti vrijeme na dugotrajnost pripreme temeljca. Izvrsna...
-
Japan i riža
Riža prehranjuje većinu stanovništva na Zemlji. I kad nas u budućnosti bude 10 milijardi, i 12, i 13, riža će spasiti čovječanstvo...
-
Samo je rižot... rižot
Pisani izvori iz 1791. godine govore da je kraljevska obitelj Savoia pripremala rižot i često ga posluživala oko ponoći,...
-
Školjkaši i rakovi u mojoj kuhinji
Afrodizijak već u samom izgovoru. Kamenice sa šampanjcem pripremaju se tako da se cijenjeno pjenušavo vino pomiješa s vrhnjem...
-
Plodovi mora u dječjoj prehrani
Ribe (ali i ostali morski proizvodi) sadrže nekoliko elemenata kojih drugdje nema. Tu su lako probavljivi proteini koji sadrže...
-
Zdravlje u zrnu riže
Crvena riža je narodni lijek (dijetetski preparat) koji je tradicionalno u uporabi više od tisuću godina za liječenje bolesti...
-
Riža u prehrani djeteta
Podaci kazuju da se čak 96 posto sastojaka zrna riže može iskoristiti u organizmu. Ne opterećuje sustav za probavu, a dobro...
-
Riža – broj 1 u svijetu
Gastronomski stručnjaci slažu se da razumijevanje pojedine svjetske kuhinje ovisi i o načinu pripremanja riže. Ova jednostavna...
Namirnice
-
Riža
Sorte dugog zrna upotrebljavaju se kao dodaci juhama i salatama, za pripremu nadjeva, kao kuhani ili prženi prilozi mesnim...
-
Maslac
Maslac ima ključnu ulogu u pripremi umaku koji su važno obilježje francuske kuhinje. Osnova od maslaca i jaja čine dva najpoznatija...
-
Grašak
Grašak možete kuhati u pari s malom količinom vode. Kod kuhanja stavite što manje tekućine kako bi u grašku ostalo što više...