Ime: penne, fusilli, spaghetti, linguine, fettuccine, farfalle ili po domaći: špageti, pužići, školjkice, mašnice, krpice… Mjesto podrijetla: Italija. Mjesto uživanja: cijeli svijet. Je li tajna popularnosti u njihovoj jednostavnoj i brzoj pripremi ili neograničenim mogućnostima umaka, ragua ili preljeva koje uz njih možete pripremiti, ne možemo sigurno tvrditi. Ali sigurni smo da su – molto bene!
Za užitak u tjestenini trebat ćete
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Svijet tjestenine na vašem stolu
Poznate recepte internacionalne kuhinje na bazi tjestenine pretočili smo u topao i ukusan obrok.
-
U žaru ljeta biraj Talianetta tjestenine
-
7 stvari koje su baš #PoTvomUkusu
Najbolje je kad su stvari baš onakve kakvima ih priželjkuješ!
-
Tjestenina svuda i u svakoj prilici
Izvorno talijanska, tjestenina je danas jedno od najpopularnijih jela u svijetu, prvenstveno zbog dugog roka trajanja i cjenovne...
-
Špageti na 100 načina
Špageti se pripremaju s umakom od rajčice, onim običnim, s bosiljkom, onim sa slaninom i lukom, tzv. all'amatriciana te onim...
-
Bolognese umak za špagete
Krajnje je vrijeme da osim za lazanje i pizze postaneš i majstor za jedno od najomiljenijih talijanskih jela na svijetu,...
-
Pašta – kakva fantazija!
Na 100 g brašna ide 1 jaje, recimo da je to osnovni recept, ali postoje naravno brojne varijante... Tada slijedi ona stotinu...
-
Tjestenina kroz povijest
U 16. stoljeću tjestenina postaje glavno jelo talijanskih obroka, pa se bogataši slade različitim rafiniranim pastama s mesom,...
-
(Ne)slavna sudbina najpoznatijih recepata s tjesteninom
Neki recepti ostanu "kod kuće", u roditeljskom zaštitničkom okružju, neki krenu svijetom, gdje im se dogode sretna ili manje...
-
Obožavamo tjesteninu i zato smo poznatu nutricionisticu pitali kako najbolje uživati u njoj
Tjestenina je jedan od najomiljenijih priloga svakom jelu. Prosječan je Hrvat godišnje pojede od pet do sedam kilograma,...
-
Tjestenina.hr
Svaki naš kraj ima barem jednu tjesteninu koja se priprema kod kuće. Svježa, nesušena tjestenina je zakon. Svaki pravi restoran...
-
Ugljikohidrati
Složeni ugljikohidrati se duže razgrađuju i polako ulaze u krvotok pa sporije povisuju koncentraciju šećera u krvi i postupno...
-
Tjestenina od predjela do deserta
Tjestenina je pogodna za sve vrste okusa: voli i slane i slatke, i ljute i kisele kombinacije. Sama po sebi najčešće je neutralnog...
-
Pasta chef
Svojim oblikom tagliatelle podsjećaju na ptičja gnjezdašca, i tako se najlakše prepoznaju. Mogu biti žuti ili zeleni, a najukusniji...
-
Italija
Hrana u Italiji predstavlja istinski užitak koji se slavi svakodnevno kao gozba za sva osjetila u društvu obitelji ili prijatelja,...