Slatkiši su kruna kulinarstva – njegov najraskošniji, najmaštovitiji i najdekadentniji dio. U pripremi su presudni detalji; ovdje kuhari mogu pokazati svu svoju kreativnost i umijeće. Dovoljan je samo jedan krivi gram da nabujak splasne ili krema popusti pod korama. Ali kad uspiju, onda vesele najmlađe, tješe nesretne, griju zaljubljene i dovode u napast neodlučne. Uživajte, dijeta može pričekati do ponedjeljka.
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Slatka čuda sa samo 5 sastojaka
Prihvatite slatki izazov i upustite se u izradu jednostavnih i brzih slastica, koje će uštedjeti vaše vrijeme i kućni budžet.
-
ART OF TART – najbolji recepti za puding tartove
Izvukli smo asa iz rukava i stvorili umjetnost izrade tarta uz pomoć prhkog tijesta, kremastog pudinga i omiljenog sezonskog...
-
Slatke zvijezde u usponu – povrće u kolačima
Vjerovali ili ne, od vašeg omiljenog povrća mogu nastati i sjajne slastice pa se uz pomoć cool recepata počastite tortom...
-
Od kremastog sira do cheesecakea: Kako je nastala svjetski poznata slastica?
Kremasta, jednostavna i neodoljivo ukusna – riječi su koje najbolje opisuju svjetski poznatu slasticu cheesecake ili tortu...
-
5 slatkih razloga zbog kojih se ovog fašnika isplati griješiti
Na fašnički utorak, poznat po neumjerenosti kako u zabavi tako i jelu, počastite se slasnim, u masnoći prženim slasticama...
-
Blagdanske slastice jučer, danas, sutra
Uz pomoć naših recepata zamirišite svoj dom mirisima djetinjstva i razmazite svoja nepca slasnim tradicionalnim blagdanskim...
-
5 mirisnih i finih dizanih slastica i zdravih čajeva za uživanje u zimi
I ove zime zamirišite svoje domove i uživajte u finim starinskim slasticama od dizanog tijesta, buhtlama, kiflicama i roščićima,...
-
Škrobno brašno – poseban sastojak savršenih slastica i laganih jela
Škrobno brašno je najfiniji jestivi škrob koji zamjenjuje u potpunosti ili samo određenu količinu brašna u pripremanju slastica...
-
Stiglo je nešto veliko!
Lino zna da je Lino lada jedno od takvih veselja. Onaj kremasti okus koji se topi u ustima, užitak kojega se ne želiš odreći...
-
5 planetarno poznatih božićnih slastica
Ovih se blagdana zasladite božićnim slasticama koje su poznate i omiljene u cijelom svijetu, te po cool receptima spremite...
-
Mmmmm... muffini!
Baš im je teško odoljeti kad nas tako milo gledaju, obučeni u svoje papirnate košuljice, onako naizgled svi jedanki, a kad...
-
Vozni red za pečenje blagdanskih slastica
U vrijeme adventa već se vjekovima spremaju slastice koje će se na Božić naći na blagdanskom stolu, pa najslađa bajka...
-
Ljetno osvježenje u bijelom
Osim kao namaz na palačinkama, Lino ladu milk možete koristiti i za razne druge namjene. Budite kreativni, a inspiraciju...
-
Svestrani Gussnel
Jeste li znali da brašno ima slabiju moć zgušnjavanja jela od svoje alternative - kukuruznog škroba?
-
Kremaste fantazije iz Dolcele
Lagane i izdašne Dolceline kreme za kolače s okusom Vanilije i Čokolade oplemenit će vaše biskvitne i voćne kolače, rolade,...
-
Panettone vs. kuglof
Panettone je rezerviran za božićno i novogodišnje slavlje, priprema se od dizanog tijesta, a društvo mu prave naribana korica...
-
O božićnim kolačićima
Božićne kolačiće i kekse pečemo iz godine u godinu, iz desetljeća u desetljeće po toliko puta prokušanoj i hvaljenoj obiteljskoj...
-
Kuhanje s djecom
Kuhanje s djecom nije samo zabavno, već i edukativno, a kada postanu mladi odrasli i napuste roditeljski dom (čitaj maminu...
-
Mirisni i neodoljivi Dolcela okusi
Dobrodošli u Dolcela svijet. Isprobajte bogatu paletu okusa Dolcela pudinga. Pripremate li kolač ili tortu, s Dolcela kremama...
-
Božićni kolači
Blagdanski je stol uvijek bio nešto posebno. Sve ono što na običnom stolu tijekom godine nije bilo, za blagdan se pojavilo....
-
Dolcela puding - maštovita slastica
Kuhanje pudinga traje svega 1-2 minute, a ovisno o daljnjoj primjeni kuhanog pudinga ovisi vrijeme, način hlađenja, dodaci...
-
Najljepši božićni kolači
Svaki recept za kekse koji se izrezuju modlicama klincima će biti pravi hit. Zato pripremite prokušani recept i prigodni...
-
Slavne torte
Iako je torta od krušaka svoje mjesto našla u kuharici sredinom 16. stoljeća, tek su se u 18. stoljeću, zahvaljujući finijem...
Namirnice
-
Čokolada
Čokolada se, zbog svoje osnovne arome, rabi uglavnom za pripremu slastica. No, okus gorke čokolade dobro se slaže i sa slanim...
-
Pšenično bijelo brašno
Odličan je izvor ukupnih ugljikohidrata, najkorisniji izvor raspoložive energije u ljudskom tijelu. Dobar je izvor vlakana...
-
Orasi
Možete ih koristiti cijele za ukrašavanje, nasjeckane ili mljevene. Njihova gorkasto-slatka aroma koristi se u pripremi kolača,...
-
Lješnjak
Lješnjaci se mogu konzumirati ili koristiti u pripremi jela u svježem obliku ili blago popečeni na tavi bez dodatka ulja....
-
Vanilija
Vanilija se najčešće upotrebljava u pripremi slastica. Za pripremu slatkih umaka, pudinga i sladoleda stavite mahunu vanilije...
-
Mlijeko
Kravlje mlijeko je najpopularnije, s velikim izborom svježeg ili trajnog mlijeka, pasteriziranog ili kratko steriliziranog,...