Ako postoji jedno pravo domaće zimsko jelo onda je to svakako sarma. Tko bi rekao da će mljeveno meso s rižom zamotano u list kiselog kupusa ostaviti takav trag u našoj nacionalnoj kuhinji. Jer kad stignu hladniji dani, ništa ne može ugrijati kuću kao zvuk krčkanja sarme i mirisi koji ispune cijeli dom. I zato ove godine bez izmotavanja - kako ste zamotali, tako ćete i jesti.
Za i uz sarmu trebat ćete i
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Hrana za zimsko zagrijavanje
Za brzu i jednostavnu pripremu tipičnih zimskih okrepljujućih jela kao što su sarma, topla zimska variva s grahom, kiselim...
-
Sasvim novo izdanje sarme
U ovoj modernoj verziji sarmice se ne moraju motati, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik.
-
Trendi sarma koja će baciti na koljena i najkonzervativnije sarmaše
Uz pomoć Fant knjižice s receptima otkrijte "nove fantastične ideje za sarme modernog okusa umotane u tradiciju", te svojem...
-
Umotaj me u sarmu, japrak, dolmu, arambašić...
Sarmi uz bok staju dolme, japraci, "naši" ambrašići i mnoga druga umotana jela. Dok se kao punjenje najčešće koristi meso,...
-
Nadjevanje kiselog kupusa – sarmice
Od glavice kiselog kupusa odvojite listove nožem za povrće i voće.