Nisu lovačke priče: šuma krije prava mala kulinarska blaga koja sad možete pripremati tijekom cijele godine. Ne morate biti lovac Luka niti napustiti svoju kuhinju; šuškanje lišća zamijenite krčkanjem finih šumskih specijaliteta, samo pazite da ne zalutate (u receptu). Intenzivni šumski mirisi privući će za stol sve ukućane, a tko zna - možda ih i inspirirati na šetnju na svježem zraku.
Iz šume naših proizvoda odaberite i
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Kesten slastice: Recepti stvoreni za maksimalnu uživanciju
Svake jeseni kesteni su u modi i priznajemo kako ne želimo da ovaj trend zastari. Kesten, osim u pečenom obliku, brojni obožavaju...
-
Šumsko meso: 11 ideja za najukusnija jela od gljiva
Gljive se dobro se slažu s jelima od povrća, tjesteninom, rižom, ali i s mesnim jelima. Od gljiva radimo salate, juhe, umake,...
-
Gljivarenje i gljivarsko druženje
Ako ste ljubitelj specijaliteta od gljiva, vikend pred vama ponudit će bogat program s branjem gljiva u njihovim prirodnim...
-
Jela s gljivama na 9 različitih načina
Gljive svježe ili suhe uvedite na svoj tjedni jelovnik i to nekoliko puta tjedno, jer su niskokalorične i neupitno zdrave....
-
Ne znate što s bundevom? Isprobajte recepte za deserte od kojih rastu zazubice
Svojom bojom nalikuje na godišnje doba kojim vlada. Bilo u slatkim ili slanim kombinacijama, bundeva je namirnica koja se...
-
Vrganj u kuhinji
Niz je recepata i načina priprema vrganja. Sjajni su s maslinovim uljem, paprom i soli, pečeni u pećnici. Još bolji su svježi,...
-
Jesen na tanjuru – tri jednostavna topla jela idealna za ovo doba godine
U ovom dijelu godine prirodno se okrećemo toplim, hranjivim i sezonskim obrocima, koji nas griju i pružaju utjehu
-
Kesteni žive u dječjem svijetu
Šetajući parkom skupili smo velike kestene i ubrali posebne primjerke lišća. Na karton smo nalijepili kestene i lišće, napravili...
-
Šuma s blagom
Sezona bijelog tartufa traje od devetog mjeseca do polovine siječnja, a crni se može tražiti cijelo proljeće i ljeto. U dobrim...
-
Hrana iz šume
Ponekad se čini kao da priroda zna bolje od samog čovjeka što je za njega dobro. Kako drugačije tumačiti brojne šumske plodove...
-
Kako izraditi “gljive” za dekoraciju?
Kako možete sami vrlo jednostavno, a opet efektno dekorirati jelo i zadiviti goste svojim umjetničkim sklonostima?
-
Gljive u prehrani
Najviše željeza naći ćemo u tartufima, koji su bogati kalcijem, cinkom i bakrom. Eterična ulja gljivama daju svojstven okus...
-
Tartufi dolaze
Motovunska šuma najveće je zaokruženo stanište bijelog tartufa (Tuber magnatum) na svijetu. Čudna je to šuma, vlažna i neugodna...
-
Slasni jesenski plodovi
Uz pečene kestene ide i mošt, pa ne bi bilo pravedno ne napisati koju i o našim vinogradima. Teški grozdovi padaju u posude...
-
Proteini gljiva ili mesa?
Gljive predstavljaju idealnu dijetalnu hranu, kojom se učinkovito može skinuti višak kilograma. Bez obzira da li su u svježem,...
-
Guljenje kestena
Zarežite stranu kestena u obliku kupole oštrim nožem za oblikovanje povrća i voća.
-
Pasiranje kestena
Montiranu pasirku stavite na posudu određene veličine. Umetke ovisno o namirnici možete birati i mijenjati. Kesten možete...
Namirnice
-
Gljive
Gljive koristimo svježe, sušene, konzervirane, ukiseljene… Dobro se slažu s jelima od povrća, tjesteninom, rižom, ali i s...
-
Vrganj
Gotovo da nema umaka u koji se ne bi uklopio vrganj, bilo da se priprema za mesna ili riblja jela. Salate s tjesteninom,...
-
Kesten
Kestenov plod je crvenkasto-smeđe boje i glatke površine. Raste unutar bodljikave košuljice koja se raspukne u jesen kada...