Nemate teka za jela bez špeka? Zbog slanine bi micali planine? Prepustite se zovu dobrog odreska ili krmenadla, poklonite njegovom visočanstvu carskom mesu ili na roštilju okrenite kobasu, batak ili pljeskavicu. Samo se tu i tamo sjetite da one čudne, zelene stvarčice koje neki neobični ljudi također stavljaju na tanjur nisu samo za dekoraciju.
Mesoljupci bi izabrali
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Najčešće pogreške koje radite kad pečete meso
Većina nas (amatera u kuhinji) svoja kulinarska iskustva sakupljala je gledajući bake kako spravljaju razna jela i pomažući...
-
Pileća prsa na roštilju: Trikovi uz koje nikada više neće biti suha i tvrda
Topli proljetni dani dovoljan su razlog za otvaranje sezone roštiljanja koja nam pruža pravi gurmanski užitak.
-
Mesne rolade
U mesnu štrucu rolamo teleće, janjeće, pureće, svinjsko, pileće, miješano, pa čak i meso patke.
-
Fant nove ideje za pripremu tradicionalnih jela
Da bismo ispravili nepravdu slasnim jelima koja su nam pružila tako puno užitaka, uz pomoć Fanta osmislili smo nove načine...
-
Slanina, hrvatski "tajni umami sastojak"
Nađimo u sredini frižidera jedan ugao i posvetimo ga slanini. Narežimo je na kockice (za završni ugođaj), šnite (za oblačenje...
-
Mesne prerađevine
Pojedine vrste kobasica međusobno se razlikuju po veličini zrnate građe pa tako kulen ima najkrupnije, a hrenovka najsitnije...
-
Roštilj, barbecue i suhe gradele
Uvijek postoji jedan "majstor", čovjek od autoriteta i poštovanja koji će preuzeti stvar u svoje ruke. Djeca skupljaju suharke,...
-
10 jesenskih jela stvorenih za mesoljupce
Tijekom jeseni, i kako se približava zima, izbor sezonskog povrća nam je sve manji, međutim i ono što nam je dostupno lako...
-
Perad u prehrani
Meso peradi ima svoje pozitivne i negativne strane koje dolaze do izražaja ovisno o tome koliko se konzumira. Naime, kao...
-
Cool spas u zadnji čas - hrskava piletina
Postoji nekoliko varijanti, ovisno o tome koliko ste spremni utrošiti vremena.
-
Od žara do marinade: Otkrijte trikove za vrhunski roštilj
Mariniranje mora biti gotovo sat vremena prije samog roštiljanja kako bi meso prije pečenja odstajalo na sobnoj temperaturi....
Namirnice
-
Svinjetina
Nadjevena, pečena, kuhana, pohana ili s roštilja, svinjetina se priprema u svim kuhinjama svijeta. Domaćih specijaliteta...
-
Piletina
Od piletine se mogu pripremiti mnoga ukusna jela: od hladnih predjela, pašteta, miješanih salata i kuhane nadjevene piletine,...
-
Slanina
Slanina se dobiva od usoljenog i dimljenog svinjskog mesa. Na presjeku se vide mesni dijelovi svijetle do tamnocrvene boje...
-
Junetina i govedina
Iako se meso govedine svrstava u crveno meso, pripremom obroka krte junetine ili govedine s povrćem, dobiva se nutritivno...
-
Divljač
Pečenu divljač poslužite uz tamni umak, pikantnije umake ili slatkaste umake uz dodatak kompota, osobito džema od brusnica,...