Kad sok iz grožđa čarolijom fermentacije prijeđe u mlado vino, vrijeme je da se u krugu prijatelja okupimo oko stola i nazdravimo svetom Martinu. Uz dobru kapljicu uvijek ide i dobra hrana, a u hladnim kasnojesenskim danima izvrsno će prijati divljač, crveno meso i druge slasne delicije. Pazite samo da od previše degustiranja za stolom ne završite ispod njega.
Uz dobru kapljicu trebat ćete i
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Put mladog vina
Vino koje je netom prešlo put od grožđa ne treba uzima ozbiljno, već uživati u njegovoj lakoći, jednostavnosti i svježini....
-
Hrvatska vina
Klima i geografski položaj Hrvatske vrlo su pogodni za uzgoj vinove loze, a različitosti tla i temperature omogućavaju proizvodnju...
-
Vino u kuhinji
“Ako ga ne biste pili, nemojte ga ni stavljati u jelo”. Ovako bi glasilo pravilo broj jedan za upotrebu vina u kuhanju, zapravo,...
-
Tanini u vinu
Dodavati ili ne dodavati tanine vinu, delikatno je pitanje koje zahtijeva da se vodi računa o procesu fermentacije. Ako se...
-
Kokteli s vinom
Organizirajte prvi jesenski party. Za svoje goste pripremite koktele s vinom, u kojima su ljudi uživali još u doba antike,...
-
Vinoterapija
U wellness centrima s vinoterapijom uživa se u vinskim kupkama, masažama uljem od grožđanih koštica i pakunzima od gnječena...
-
Mesna pečenja
Blagdani, praznici i obiteljske svečanosti nezamislive su bez mesnih pečenja. No, kako spremiti baš takvo pečenje nije nimalo...
-
Martinjski stol
Martinjska veselica! Za glavno jelo vam predlažemo kokota u vinu, za desert kruške u umaku od vina, a za zdravicu topli punch...
-
Napokon berba, jematva, trganje
Vinogradar gleda u nebo i čas zaziva kišu, čas sunce. I kiša i sunce su mu i prijatelji i neprijatelji. "Da je još nekoliko...