Krtola, krompir, kalampir, kumpir, podzemnica - kako god ga zvali, neizbježna je namirnica svake kuhinje. A kad vam život da nekoliko krumpira, restajte ih, pecite, kuhajte, pržite, gnječite i od njih napravite prava mala kulinarska remek djela.
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Hrskavi krumpirići uz Vegetu Twist
Zlatni hrskavi pomfrit ili čips odsad će češće krasiti vaše tanjure uz Vegeta Twist za hrskave krumpiriće!
-
Krumpirovo tijesto, njoki i još štošta
Prva stvar koja mi padne napamet kad mi spomenu krumpirovo tijesto svakako su njoki. Ljubav iz djetinjstva, praznički ručak,...
-
Krumpir za ljepotu
Neobično ukusan gomolj prepun je vitamina A, C, E, K i B-grupe, posebno B1, B2 i B6 te kalija, cinka, magnezija, natrija,...
-
Sva lica krumpira
Krumpir je svestrana namirnica, ali sorte krumpira se različito ponašaju prilikom pripreme. Čvršće sorte sa manjim udjelom...
-
Krumpir – omiljena dječja hrana
Krumpir je jedna od važnih sirovina za pripremu bebinih kašica, bilo u kombinaciji s mladom mrkvicom i graškom ili usitnjenim...
-
Sorte krumpira
Postoji više od 5000 sorti krumpira od kojih je više od 150 poznato i kod nas. Primjerice, među dvadesetak sorti koje se...
Namirnice
-
Krumpir
Jela od krumpira postala su nezaobilazna u svakodnevnoj prehrani iz više razloga: krumpir se lako uzgaja, urod mu je velik,...
-
Maslinovo ulje
Legende o ljekovitim svojstvima maslinova ulja sežu daleko u povijest, a prije desetak godina i znanstveno su potvrđene....
-
Luk
Ljutika, kao najfiniji član ove porodice, upotrebljava se za rafinirana jela, kao što su klasični umaci bérnaise, espagnole...