Sve više čitamo o domaćim, lokalnim proizvodima. Lokalni uzgoj ima mnoge prednosti: podržava domaće proizvođače, uzgaja lokalne namirnice koje lokalno uspijevaju pa je i naš organizam već naraštajima naviknut na upravo takvu prehranu. Još ako te dobre, hrvatske sastojke uparimo s dobrim domaćim bakinim receptom, rezultat mora biti – svjetski! Dobar tek!
Domaći su i ovi proizvodi
-
Vegeta Original
-
Pekmez od šljiva
-
Grašak
-
Mrkva kocke
-
Cikla
-
Krastavci
-
Miješana salata
-
Feferoni blagi
-
Pelat
-
Passata
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Tradicija i kvaliteta s domaćih polja
Podravkine prerađevine povrća skratit će pripremu tradicionalne zimnice. Dostupne tijekom cijele godine, štede vaše vrijeme...
-
Podravka Pekmez od šljiva
Karakterističan okus, miris i konzistencija pekmeza od šljiva rezultat su istraživačkog rada Podravkinih stručnjaka, a izvorna...
-
Hrvatska
Zahvaljujući brojnim utjecajima, ali i prirodnim raznolikostima, hrvatska kuhinja je primarno regionalna, pa tako i vrlo...
-
Podravina
Osim starinskih jela od žitarica, tu su još i proizvodi od tijesta, mliječni proizvodi i obilje povrća s malo mesa. Uz mesna...
-
Međimurje
Kukuruzno, raženo, ječmeno brašno, mliječni proizvodi, perad, meso iz svinjske masti te zlevanke i slatka dizana tijesta...
-
Slavonija
U Slavoniji se uvijek i u svim prilikama dobro i obilno jelo. Nakon cjelodnevnog napornog rada na polju, u voćnjacima i u...
-
Središnja Hrvatska
Tradicija izrade kolača je duga, a na nju je najviše utjecala austrougarska kuhinja. Orehnjače, makovnjače, štrudle s nadjevima...
-
Gorski kotar
Gorski kotar s pravom nosi naziv "hrvatsko zeleno more". Tu se izmjenjuju slikovite doline, vrletne planine i stijene, brze...
-
Istra
Istra je oduvijek povezivala mediteranski prostor s kontinentalnim i srednjoeuropskim, mudro spajajući utjecaje suprotnih...
-
Kvarner
Geografski položaj Kvarnera uveliko uvjetuje njegovu raznoliku gastronomsku ponudu. Na relativno malom području susreli su...
-
Dalmacija i otoci
Lagano, niskokalorično, štedljivo začinjeno, "na lešo", sve su to epiteti koji opisuju dalmatinsku kuhinju. Dugovječnost,...
-
Hrvatski tradicionalni kolači
Da bismo se prisjetili slatkih okusa naše tradicionalne kuhinje, ne moramo posezati daleko u prošlost. U hrvatskoj se kuhinji...
-
Hrvatska vina
Klima i geografski položaj Hrvatske vrlo su pogodni za uzgoj vinove loze, a različitosti tla i temperature omogućavaju proizvodnju...
-
Zagrebačka kuhinja?
Zagrebačka kuhinja je kao i druge kuhinje skup svega što smo naslijedili, svega što je došlo sa svih strana i još uvijek...
-
Janjetina s otoka
Paška, krčka, creska i rapska ovca stoljećima su bile izolirane da bi se prema potrebama proizvodnje križale s ovcama različitih...
-
Slanina, hrvatski "tajni umami sastojak"
Nađimo u sredini frižidera jedan ugao i posvetimo ga slanini. Narežimo je na kockice (za završni ugođaj), šnite (za oblačenje...
Namirnice
-
Kupus
Proljetni kupus izvrstan je na salatu, jesenski svježi kupus pak možete pirjati ili peći u pećnici, dok kiseli kupus možete...
-
Jabuka
Jabuka olakšava probavu, a sadrži i mnoge korisne tvari koje potiču rad imunološkog sustava. Osim sirovih, često upotrebljavaju...
-
Krumpir
Jela od krumpira postala su nezaobilazna u svakodnevnoj prehrani iz više razloga: krumpir se lako uzgaja, urod mu je velik,...
-
Masline
Nutritivni profil pokazuje da masline nisu jako kalorične, bogate su željezom i bakrom, imaju značajne količine vitamina...
-
Janjetina
Janjetina sadrži sve vitamine i minerale u optimalnim količinama, lakše je probavljiva od govedine i ovčetine, a kuhana sadrži...
-
Slanina
Slanina se dobiva od usoljenog i dimljenog svinjskog mesa. Na presjeku se vide mesni dijelovi svijetle do tamnocrvene boje...
-
Pršut
Poznati dalmatinski pršut prepoznatljiv je po specifičnoj aromi dima i slanom okusu. Tanko narezan treba biti mekan i baršunast....
-
Vino
Alkohol u umjerenim količinama stimulira probavu, rad srca, krvotok i ima niz drugih zdravstvenih učinaka pa stoga mnogi...