Gluten je bjelančevina koju nalazimo u pšenici i drugim žitaricama. Kod određenog broja ljudi izaziva alergijske reakcije te može dovesti do celijakije i brojnih problema u radu crijeva. Stoga je vrlo važno izbjegavati gluten zastupljen u brojnim namirnicama i proizvodima što je lakše uz pametno označenu i široku Podravkinu lepezu bezglutenskih proizvoda. Uzdravlje!
Gluten sigurno nećete pronaći u
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
Ukratko o brašnima…
Uz pšenično, kukuruzno i raženo brašno na tržištu se nalaze: heljdino brašno, ječmeno brašno, zobeno brašno i proseno brašno,...
-
Brašnaste zamjene
Brašno od kestena koristi se za izradu kruha koji je karakterističan po rupama i tvrdoj kori, a na Korzici se od njega spravlja...
-
Celijakija nije rijetka bolest
Priprema bezglutenske hrane zahtijeva promjene ustaljenih prehrambenih navika. Temelji se na informiranosti i pravilnom izboru...
-
Suvremeni umaci
Ljeto je godišnje doba kada kvaliteta prehrane zbog ekstremnih vrućina dolazi u pitanje. Uz kozumaciju dovoljne količine...
-
Ugljikohidrati
Složeni ugljikohidrati se duže razgrađuju i polako ulaze u krvotok pa sporije povisuju koncentraciju šećera u krvi i postupno...