Paštete

Kruha i igara!

Super ideje: Recepti za maštovita jela s paštetom

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Naše omiljene fine i raznovrsne, Podravka pašete nam osim na kruhu prijaju i "pretvorene" u maštovita mala jela, za koja recepte otkrijte u Coolerici "Daj mi griz!"

Jeste li znali da nas omiljene Podravka paštete osim svojim izvornim okusima mogu oduševiti i kao savršena baza za maštovite namaze za sendviče ili krekere, odnosno za dipove, "umakalice" za grissine ili štapića svježeg hrskavog povrća.

Primjerice, svoje omiljene Podravka paštete možete izmiješajte (ili samo posuti!) s paprom, mljevenom paprikom, timijanom, pimetom,. mažuranom ili čilijem te naribanom koricom naranči ili limuna i sjeckanim zelenim ili crvenim paprom, sušenim voćem, posebno borovnicama, različitim sjemenkama i orašastim plodovima, orasima, bademima, pistacijama ili kikirikijem.

Paštete su od djetinjstva  najslasniji namaz na kruhu.

Paštete se savršeno slažu i s pekmezom od brusnica, pirjanim jabukama, kruškama, marelicama ili lukom, soja umakom, worcesterom, sokom od naranče, ali i maslacem, maslinovim uljem, vrhnjem te primjerice konjakom, brandijem i portom.

"Daj mi griz!"

Naravno, osim na svoju maštu u akciji "make-overa" omiljenih Podravkinih pašteta možete se osloniti i na Coolericu "Daj mi griz" u kojoj glavnu ulogu imaju Podravka paštete i suhomesnati proizvodi. Želite li otkriti kako da vaš omiljeni snack, pašteta na kruhu bude "ista a ipak drugačija" isprobajte recepte "Hrskavi zalogaji", "Hrskava pašteta" i "Pikantne bruskete". Ako je pašteta vaša najomiljenija "baza" za sendviče  počastite se zanimljivim i prefinim "Diplomat sendvičima", "Club sendvičem s paštetom" ili "Avokado sendvičem".

Podravkina pašteta daje ono nešto i punjenim jajima ("Ukusna punjena jaja") i pogačicama posutim sjemenkama ("Pikantne pogačice").

No, to još nije sve. Paštete su idealan nadjev za različita kuhana ili u dubokom ulju pržena punjena tijesta, primjerice raviolle ili wantan. One savršeno funkcioniraju i kao svojevrsni začin, pa stavite li po žlicu paštete na meso na samom kraju pečenja u tavi ili na roštilju, vaše će jelo biti još ukusnije i sočnije.

  

Paštete su nam od djetinjstva "najslasnija strana kruha" te uživamo u redom svim raznovrsnim okusima, u dobroj staroj jetrenoj, čajnoj, pilećoj ili kokošjoj, ili novim delikates paštetama.

Ajvar

Razmazi svoje nepce