Domaći ajvar od pečene paprike
- Zanimljivost by coolinarika.com -Upoznajte sve čari kralja Podravkine smočnice, Podravkina ajvara od pečene paprike – svestranog namaza spravljenog prema tradicionalnoj recepturi – baš poput bakina.
Nakon što se udomaćio u Makedoniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i mi smo ga odmah zavoljeli pa su u vremenu naših prabaka i baka, krajem ljeta i početkom jeseni, ne samo kuhinje već i čitava stubišta i ulice mirisali po svježe pečenom ajvaru. Doista, zbog svojega profinjenog i neodoljivog okusa ajvar je vrlo brzo postao standardni stanovnik naših smočnica u kojima se ponosno crvenio u društvu tradicijskih zvijezda naše tradicionalne zimnice, kiselih krastavaca, paprike i zelenih rajčica.
Nasreću, zahvaljujući Podravki, za uživanje u okusima i svestranosti ajvara već podosta vremena ne moramo čekati njegovu sezonu niti imati sačuvan recept za nama najukusniji ajvar na svijetu, bakin.
Podravkin Domaći ajvar ukusan je baš kao i ajvar naših baka!
Jednostavna balancana
Jednostavno pripremljeni patlidžani sa sirom i ajvarom idealno je jelo za ljetovanje kada vam je svaki trenutak odmora važan, a lagana jela dragocjena.
Stoga ne čudi što je Podravkin Domaći ajvar od pečenih paprika već nakon prve žlice postao i naš omiljeni podizač raspoloženja, mood food, čiji nas okus vraća u dane sretnog djetinjstva u kojem se u bakinim i maminim kuhinjama sve vrtjelo oko nas i naših omiljenih zalogaja, među kojima je bila i šnita kruha izdašno namazana kremastim i finim domaćim uprženim ajvarom.
Podravkin domaći ajvar naš je „povrtni kavijar“ – usuđujemo ga se tako prozvati!
Topli sendviči od ajvara
Mala kućna zimska druženja uz topli čaj, kuhano vino ili pivo – kod kuće ili negdje drugdje – uvijek nas vesele.
Muffini s ajvarom
Fini napuhani zalogaji s ajvarom lukom i sirom, osvojit će i najizbirljivije jelce, a niti ostali ljubitelji malih zalogaja s ajvarom neće ostati ravnodušni.
Moramo se pohvaliti i kako Podravkin Ajvar od pečenih paprika-ljuti obiluje sastojcima koji su nužni za nesmetano i zdravo funkcioniranje našeg organizma, pa tako primjerice 100 g Podravkina Ajvara od pečenih paprika zadovoljava našu dnevnu potrebu za vitaminom C. Dodajmo tomu još i činjenicu da se betakaroten i vitamini B-skupine, među ostalim, brinu za zdravlje naše kože i očiju te nas posebno ljeti štite od štetnog sunčeva zračenja. Ukusni, hranjivi i originalni, domaći ajvari od pečenih paprika upravo zbog svega navedenog trebaju tijekom cijele godine imati svoje mjesto na našim jelovnicima, stolovima i najvažnije – nepcima.