Slatka zimnica sa želinom
- Zanimljivost by coolinarika.com -Pronađite ideje i inspiraciju, izvadite lonce, pripremite staklenke i krenite u voćnu avanturu
Mi vam donosimo nekoliko prijedloga izrade i kombinacija namirnica. Pronađite ideje i inspiraciju, izvadite lonce, pripremite staklenke i krenite u voćnu avanturu.
Marmelada od jagoda i listića svježe metvice
... u ovoj divnoj sezoni jagoda, ni ja nisam odoljela da ne ukuham nekoliko bočica ovog slatkog zadovoljstva… jagode, listići svježe metvice i neodoljiva krema od aceta balsamica s aromom šumskog voća za vaše slatke doručke ili delicije koje vam mašta izmisli
Džem od malina sa matičnjakom
Posebnu aromu ovome džemu svakako daje matičnjak,perfektan je u kombinaciji sa malinama... temeljni recept je po dr Otkeru
Bazgo-lada:))
Danas mi je jedna poznanica dala super ideju za pekmez…
Oduševio je sve moje baš zbog specifičnog okusa!!
Prekrasna boja jagoda u kombinaciji sa intenzivnim mirisom bazge....savršeno <3
Mirisna marmelada od bresaka
Domaćih bresaka na kojima puno hvala teta Jadranki :))) Recept je jednostavan,marmelada je skuhana vrlo brzo,a nekoliko finih aroma čine je posebno mirisnom i finom. bit će lijepo zimi otvoriti teglicu ove divote :))
Džem na suncu
Jednom sam u životu naučila: "Što god ti tko dade, uzmi i reci hvala!". Ako si pametan, uzmi recept i zabilježi ga, jer je besplatan.. Nikada ne znaš kada će ti pasti na pamet da probaš neke kombinacije i okuse.. Samo glupani hodaju svijetom i ni od koga ništa ne uzimaju i ne trebaju. Danas nudim još jednu poslasticu, potpuno besplatno.
Pekmez od smokava i naranča
Poznato je da smokve rastu i u sjevernijim krajevima, no da ću od ubranih plodova, sa smokve moga vikendaškog susjeda, spremati pekmez – to nisam mogla ni sanjati. Ipak to se dogodilo danas, nakon berbe smokvi, a moj pokušaj da spojim okus smokve s okusom naranče je uspio. Zato ću sa radošću i zadovoljstvom ovaj recept, nastao sasvim spontano, podijeliti sa vama koji volite čarobne okuse južnog voća.
Oh, my darling Clementine...
Sezona je klementina, voća koje mnogi vole zbog bogatog izvora vitamina C, utjecaja na dobro raspoloženje, uz svoja moćna antioksidativna i analgetska svojstva. Za ovu brzu džemastu avanturu potrebne su vam tvrde, jako kisele kelmentine.
Džem s jasminom i crnim vinom - lovers only ♥
Mirisan, sladak, a opet kiselkast kad zagrizeš komadiće voća, nepredvidljiv, poput ljubavničke noći... kad jasmin zamiriši, onako snažno i opojno, kad sunce zalazi u ljetnoj večeri...
Marmelada od višnji sa orasima
Jeste da volim višnje,ali ako su mi previše kisele ne idu mi baš lako.Možda se čini da ima previše šećera..nema..one su i dalje kiselkaste,ali taman po mom guštu.Uz dodatak oraha i klinčića...ako pustite da marmelada "miruje" jedno vrijeme da se okusi prožmu,još je bolja.
Džem od kupina(s čokoladom)
Jedan od najboljih pekmeza koje sam probala i koje pravim,osim onog pekmeza od šljiva iz pećnice.Čokolada mu daje odličan okus,niti jedna čokoladna krema mu nije ravna.Djeca ga obožavaju...
pekmez od naranče i crvenoga grejpa
Uživam raditi pekmeze – toliko maštovitih kombinacija…
Marmelada od jabuka s metvicom
Vrijeme je jabuka...
Marmelade i džemovi su uvijek dobrodošla slastica, a Dolcela Želin pomaže da vaši domaći pripravci budu nježnije i savršeno mazive teksture.