Priprema lazanja
- Zanimljivost by coolinarika.com -Lazanje su poznato talijansko jelo koje se pojavilo još u srednjem vijeku, a njihova popularnost prisutna je u brojnim zemljama. Red tijesta, red mljevenog mesa, red bešamel umaka, pa opet ispočetka...
![](https://piovariations.cdn.podravka.net/2ff5f824-6426-11eb-9ac5-0242ac120010/v/98faa490-64bd-11eb-a93a-0242ac130010/1024x439-98fab4da-64bd-11eb-ac3a-0242ac130010.jpeg)
U vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći lazanje stavite prvo sloj bešamel umaka, a potom prvi red tijesta koji ne morate prethodno kuhati.
Po tijestu rasporedite pirjano mljeveno meso, a potom dodajte bešamel umak. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Lazanje završite slojem tijesta koji prelijte preostalim bešamel umakom i pospite naribanim parmezanom.
Lazanje ispecite u pećnici do zlatnožute boje i poslužite uz sezonsku salatu.